PVC ramen en deuren

PVC Ramen en Deuren

Op zoek naar PVC ramen? Zenit is dè specialist voor PVC ramen en deuren in België. Wij maken uitsluitend gebruik van kwaliteitsprofielen die worden geassembleerd tot ramen en deuren. Onze PVC ramen en deuren behoren dan ook kwalitatief tot de beste op de markt. Vraag hier uw ramen en deuren offerte aan.

PVC ramen voor uw woning

Op een gegeven moment zijn de ramen van uw woning aan vervanging toe. U staat dan voor een belangrijke keuze. Wat gaat het worden? Kies ik voor PVC, hout of aluminium? Want dat zijn eigenlijk de drie materialen waaruit we tegenwoordig kunnen kiezen. Het is natuurlijk belangrijk om stil te staan bij de voordelen en nadelen van elk van deze materialen. Wat eigenlijk nog belangrijker is, is jouw eigen smaak. Wat wilt u zelf? Natuurlijk moet u ook kijken naar het type woning. Een oud landhuis met daarin veel houten elementen is waarschijnlijk het beste af met hardhouten ramen. Maar dat is niet altijd het geval. Laat u daarom goed voorlichten als u er niet uitkomt. Alle informatie is welkom en overhaaste beslissingen in dit geval zijn erg jammer. U zit namelijk doorgaans zo’n 40 a 50 jaar vast aan deze vernieuwing. Dat betekent ook dat veel mensen slechts één keer in hun leven voor deze keuze komen te staan. Doe uw huiswerk daarom goed en maak de keuze weloverwogen. In dit artikel gaan we verder in op PVC ramen.

Realisaties PVC ramen en deuren

Ontdek onze projecten

Wat kosten PVC ramen?

Het vervangen van de ramen doet u niet zomaar. U moet er een goede reden voor hebben. Het is een behoorlijke klus. Het zorgt voor de nodige overlast in uw woning, zoals het tijdelijk verplaatsen van meubels, kasten en ander spullen. Dat is een hele interne verhuizing. En dan heb ik het nog niet over het stof wat vrijkomt als oude ramen uitgebroken worden. Het beste kunt u een dergelijke klus daarom uitvoeren als u net een bestaande woning hebt gekocht. Ik ga er even van uit dat u met nieuwbouw normaal gesproken dat probleem niet hebt.

Om u een indicatie te geven van de prijzen waar we het over hebben kunt u het volgende overzicht bekijken. U ziet hierop dat PVC-ramen de goedkoopste oplossing is van de drie mogelijkheden.

Materiaal Per m² Woning 25 m² raamoppervlak
PVC €300,00 €7.500,00
Hout €400,00 €10.000,00
Aluminium €700,00 €17.500,00

 

Dit zijn echt minimum prijzen. Vaak zijn er op nog bijkomende kosten, zoals afspraken over de afwerking. Of wellicht verbeterde veiligheidssloten. Misschien wordt er glas ingezet met een nog betere isolatiewaarde waardoor de prijs omhoog gaat. Het bovenstaande overzicht gaat uit van basisprijzen. Alles hangt natuurlijk sterk samen met het aantal ramen dat u in de woning hebt zitten. Als u toevallig een huis hebt met overdreven veel raamoppervlak, dan ziet u dat terug in de prijs. Let vooral op het prijsverschil tussen PVC ramen  en aluminium ramen. Voor hetzelfde huis komt dat neer op een prijsverschil van €10.000,- 

Aluminium ramen worden meestal toegepast voor woningen of bedrijven met een strak design. In een fabriekspand anno 2020 kunt u moeilijk nog houten ramen gaan plaatsen. PVC ramen zou ook kunnen als de oppervlakte van de ramen niet te groot is. Het frame van PVC ramen is iets minder stevig dan dat van aluminium. PVC is daarom slechts te gebruiken voor ramen tot een bepaalde oppervlakte. Als u grote ramen hebt, kunt u beter advies vragen van een specialist om erachter te komen of PVC ramen nog mogelijk zijn.

Wat zijn de troeven van PVC-ramen?

Een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.

Eigenlijk een beetje “the best of both worlds”. Van de drie mogelijkheden, te weten PVC, hout of aluminium komt PVC als goedkoopste uit de bus. Maar dat is een vertekend beeld. De duurdere modellen PVC ramen zijn wat duurder dan bepaalde hardhouten ramen. Elke kwaliteit heeft zo zijn prijs. De kwaliteit van PVC-ramen is op het vlak van de isolatiewaarde uitstekend. Ook de levensduur van deze ramen is gemiddeld langer dan 30 jaar. De gunstige prijzen van de grondstoffen voor PVC spelen ook een rol. Ze zijn om die reden voordeliger in aanschaf dan aluminium ramen. Ook hoeft u voor het onderhoud niet veel geld uit te geven. Gewoon af en toe schoonmaken met een vochtig doekje met een PH-neutraal schoonmaakmiddel is al voldoende. En als u er niet bij kunt aan de buitenkant, kunt u het combineren met het wassen van de ramen door u glazenwasser. Hij kan meteen de kozijnen aan de buitenkant schoonvegen wanneer hij toch bezig is. De meeste glazenwassers krijgen dit soort vragen regelmatig.  

Vele mogelijkheden bij pvc ramen en deuren.

Echt maatwerk om jouw wensen en eisen waar te maken. U kunt zelfs PVC met houtnerf bestellen, om maar een voorbeeld te noemen, zodat het uiterlijk op houten ramen lijkt. Overleg met uw leverancier. Er is momenteel erg veel mogelijk met PVC. Alles wordt bij jou thuis netjes opgemeten en speciaal op maat gemaakt. Over de afwerkmogelijkheden hoeft u zich dus geen zorgen te maken.

Een goede isolatiewaarde.

Dit aspect bespaart weer op de energiekosten. Deze waarde voldoet aan bepaalde keurmerken. Doorgaans zijn de profielen van Belgische of Duitse topmerken, zodat de kwaliteit dik in orde is. Deze kwaliteitsmerken scoren goed op thermische, maar ook op de akoestische isolatie. Het straatgeluid houd t u op deze manier buiten de deur, en andersom is ook het geval. De hele buurt hoeft niet mee te genieten als jij even muziek wil luisteren in de living.

PVC ramen hebben een gunstige U-waarde. Dat is de warmtedoorgiftecoëfficient. Hoe lager die waarde hoe beter. De standaard PVC-ramen voldoen ruimschoots aan de norm. Hierdoor hebben PVC ramen een zeer goede isolatiewaarde en verliezen ze minder snel warmte dan bijvoorbeeld aluminium ramen.

Samengevat

Als u voor PVC-ramen zou kiezen dan kiest u voor betaalbare ramen die toch lang mee gaan. Meer dan 30 jaar gemiddeld. Verder zijn deze ramen onderhoudsvriendelijk. U hoeft er nauwelijks iets aan te doen en het kost u geen geld. Door de uitstekende isolatiewaarde zijn deze ramen ook nog eens gunstig voor uw energiefactuur.

Zijn er ook nadelen?

Natuurlijk zijn er ook nadelen te bedenken. Elk product heeft zijn voor en nadelen:

 • Zo zijn PVC-ramen wat minder geschikt voor grote glaspartijen. We denken dan aan kantoorpanden waar ze grote oppervlaktes van glas willen maken, met een frame aan de zijkanten. PVC is iets minder robuust dan bijvoorbeeld aluminium.
 • Ook voor een strak design is PVC wat minder geschikt.
 • Daarnaast zijn de PVC-kozijnen zijn wat krasgevoelig. PVC-ramen zijn absoluut onderhoudsarm. Dat betekent dat u er niet veel aan hoeft te doen, maar helemaal onderhoudsvrij zijn ze niet. Dus pas op bij het poetsen dat u geen krassen maakt omdat er stof en zand op de kozijnen ligt.
 • Tot slot merken we op dat ze moeilijk te schilderen Dit is echt specialistenwerk. Het is een speciale coating die op het PVC wordt gezet, ook wel folie genoemd. De ramen zijn echter vaak in tientallen kleurtinten verkrijgbaar. Soms wel meer dan 50 verschillende RAL kleuren. Het moet lukken om daaruit een keuze te maken. Misschien hebt u een bestaande woning gekocht met PVC-ramen erin, die niet jouw kleur hebben. Het is mogelijk om deze te laten schilderen maar raadpleeg vooraf even een specialist om de kwaliteit van uw raamkozijnen niet te beschadigen. Dat zou natuurlijk jammer zijn. Met gewone verf geschikt voor kunststof gaat het niet lukken.

Wat voor glas gebruikt u in PVC-ramen?

Wanneer we voor de keuze staan om het type glas te kiezen is het even opletten. Vaak wordt het duurdere HR+++ glas sterk aanbevolen. Dat is een stuk duurder omdat het de laatste nieuwe variant is van glas met een hoge isolatiewaarde. Voor een gemiddeld huis is het wat oudere HR++ glas al ruimschoots voldoende om aan de isolatienorm te voldoen, voor nu en voor de toekomst. Wat er over 25 jaar beslist wordt kunnen we nu natuurlijk niet voorspellen. Prijstechnisch gezien is het echter beter om hier te kiezen voor HR++ glas.  

Tips voor de aanschaf van nieuwe PVC ramen

 • Denk goed na voordat u een keuze maakt. Kijk goed naar de uitstraling van uw woning. Bij sommige woningen is de keuze snel gemaakt. Als u een woning hebt die grotendeels uit hout is opgetrokken, valt aluminium al meteen af. U hebt dan nog de keuze uit houten ramen, of PVC ramen met een duidelijke houtnerf zichtbaar.
 • Laat y informeren door de aannemer of plaatser over de impact van dit project. U zult wat werk hebben als het een bestaande woning betreft. Er zullen meubels en kasten verschoven moeten worden om plaats te maken voor de werkmannen. Na afloop zult u wellicht opnieuw moeten behangen!!
 • Vraag altijd meerdere offertes Daar kunnen soms grote verschillen tussen zitten. Zorg dat u alles goed op papier laat zetten. Ga er nooit vanuit dat dingen die jij in uw hoofd hebt zitten er automatisch bij horen. Kwestie van alles te benoemen en op papier te zetten om frustraties en ruzies achteraf te vermijden.
 • Bepaal vooraf een budget voor het project. Kijk bijvoorbeeld op Livios.be wat zoiets mag kosten.
 • Verbeter ook meteen de veiligheid van uw woning. Heb extra aandacht voor veiligheidssloten.
 • Kies altijd voor een vakman. Controleer ook zijn referenties. Het gaat per slot van rekening om veel geld. Heeft deze vakman keurmerken en logo’s van brancheverenigingen op zijn site staan. Mooi, maar controleer dat ook even bij die branchevereniging.
 • Lees altijd de garantievoorwaarden, maar lees ook de offerte grondig door. Onduidelijkheden bespreekt u meteen en desnoods laat u de offerte hierop aanpassen. Laat zien dat u geen “makkelijke prooi” bent.
 • Een dergelijk project van plaatsing van ramen bestaat uit verschillende fases: Voorbereiding en opmeten door jouzelf (voor de offerte). 2. Technische opmeting door het bedrijf. 3. Afplakken van spullen. 4. Het uitbreken van de ramen. 5. Plaatsen van de nieuwe ramen. 6. Waterpas afstellen van de ramen. 7. Dichtkitten van de openingen aan de zijkanten en laten drogen. 8. Afwerking door bedrijf.
 • Wat is “de afwerking precies”? Let op: de firma verstaat iets anders onder afwerking dan jij. Ze komen niet voor jou behangen of bijschilderen. Ook de meubels zul u zelf moeten verplaatsen. Dat zult u zelf moeten doen of regelen. Hun afwerking bestaat uit het plaatsen van een deftige kozijnlijst en het netjes afkitten van kleine openingen langs de lijsten. Last but not least: de rommel opruimen.
 • Er zijn diverse energiepremies te verdienen als u nieuwe ramen laat plaatsen. Dat zijn premies op federaal niveau, Vlaams niveau en soms zelfs op lokaal niveau. Laat u informeren door het bedrijf dat de ramen komt plaatsen. De premies zijn vaak gekoppeld aan het verzamelinkomen. Informeer ook bij uw gemeente. Laat geen geld liggen in dit geval, en laat u ook niet afschrikken door de formulieren.

Voordelen PVC ramen

Veel mensen kiezen voor PVC ramen en deuren om de volgende redenen:

 • PVC ramen en deuren zijn duurzaam
 • Wind en waterdichtheid
 • Hoeven niet overschilderd te worden
 • PVC beschikt over een hoge isolatiewaarde
 • Groot assortiment kleuren en afwerking
 • 10 jaar garantie tegen verkleuring en vervorming

Duurzaam en stijl

PVC ramen en deuren hebben de uitstraling van hout en zijn van nature robuust en duurzaam. Van klassiek tot modern, van gebruiksvriendelijkheid tot onderhoudsgemak, ramen en deuren uit PVC genieten tal van voordelen.

PVC Vakmanschap

Bent u ook enthousiast om kennis te maken met ons vakmanschap bij de vervaardiging van PVC ramen en deuren? Neem dan vrijblijvend contact op. Vraag hier uw pvc ramen en deuren offerte aan.

  Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Ster.

  (De velden met een * zijn verplicht in te vullen)

  Top